Logo ontwerp wijkkrant “De Vleermuis”

Sinds september 2020 wonen wij in een nieuwbouwwijk in Ede. De wijk bestaat al ruim 20 jaar maar er wordt ook nog volop gebouwd. En van de kenmerkende dingen aan onze wijk, is dat we een heel actief wijkteam hebben. Ons wijkteam organiseert niet alleen allerlei leuke activiteiten maar ze hebben ook een eigen wijkkrant opgezet; De Vleermuis. En deze wijkkrant kon wel een nieuw logo gebruiken. En wat is er dan leuker dan een logo dat door iemand uit de wijk gemaakt is? Het wijkteam heeft dan ook een wedstrijd georganiseerd waar een ieder uit de wijk aan mee kon doen. Ik zag mijn kans schoon en stuurde onderstaande inzending in. 

Het logo (uiteraard met vleermuis) staat voor mij echt symbool voor onze wijk. Een strakke nieuwbouw wijk met weinig tierelantijntjes. Als je bij ons door de wijk fiets dan springen er meteen een aantal kleuren in het oog namelijk groen en oranje. Onze wijk is dan wel een nieuwbouwwijk maar de gemeente Ede heeft er heel bewust voor gekozen om het oude groen te laten staan. Daardoor staan er dus prachtige rijen met oude bomen in onze wijk, veel groen dus! Een andere kleur die meteen in het oog springt is rood/oranje. Alle huizen zijn namelijk gebouwd met rood steen en de huizen in het ‘oudere’ gedeelte hebben ook allemaal rode daken. Echt kenmerkend voor onze wijk dus die kleuren moesten wel terug komen in het logo. 

En met trots kan ik vertellen dat uit alle inzendingen mijn logo gekozen is! Sinds maart 2021 prijkt mijn logo op de voorpagina van het wijkblad van Kernhem!